Este foarte bine cunoscut faptul că ceea ce consumăm ne afectează modul în care arătăm. Un stil de viață echilibrat este ideal atunci când scopul nostru este să fim sănătoși, să arătăm și să ne simțim bine atât fizic, cât și psihic. Trebuie să recunoaștem faptul că menținerea unui balans alimentar nu este foarte ușoară chiar și pentru cei mai ambițioși dintre noi, însă atunci când natura vine în ajutorul nostru, punându-ne la dispoziție o serie de plante care să ne ușureze obiectivul, lucrurile se simpifică semnificativ.

Feniculul – planta minune a naturii

Feniculul este o plantă originară din Europa de Sud, mai exact din zona mediteraneană, fiind cultivat încă din Antichitate și răspândit mai apoi în toată lumea. Este o plantă erbacee, perenă, cu multiple întrebuințări atât medicinale cât și culinare, iar beneficiile fenicului în reglarea metabolismului și, implicit, ale siluetei sunt incontestabile. Regăsit sub multiple denumiri precum anason dulce, chimion dulce, finchil, hanus, mărariu de casă, feniculul este ideal, printre altele,  pentru cei care doresc să uite de problemele cu greutate.

feniculul
feniculul
ceai de fenicul

Cum se folosește feniculul

Asociată în Antichitate cu succesul, putem afirma cu certitudine că această plantă miraculoasă poate fi considerată un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. Dar cum anume ne poate ajuta feniculul să obținem silueta mult dorită? Ei bine, consumat sub formă de ceai. Pe lângă gustul plăcut aromat, ceaiul din această plantă miraculoasă reduce pofta de mâncare, arde grasimile și stimulează metabolismul. Totodată, acesta accelerează digestia, are un efect antiseptic și

menține senzația de sațietate pentru mai mult timp. Mai mult decât atât, ceaiul de fenicul reglează nivelul zahărului din sânge și face minuni în înlăturarea spasmelor și a balonării.

Licoarea savuroasă din pahar

Cu atâtea proprietăți curative, consumarea ceaiului de fenicul devine un plus evident  pentru redobândirea suplețe. Tot ceea ce trebuie să facem este să îl includem în alimentația zilnică, iar rezultatele nu vor înceta să apară. Mai mult decât atât, prin combinarea feniculuilui cu alte plante precum mușețelul sau florile de violetă. O alegere bună este ceaiul Zein. Acesta este creat din plante naturale precum feniculul și mușețelul, flori de violetă, petale de trandafir, roiniță și chiar petiol de revent.

ceai de plante

Ei bine, pierderea în greutate și obținerea unui tonus de invidiat nu a fost niciodată mai simplă. Nu trebuie să rămânem plafonați în ideea că obținerea unui corp de invidiat este foarte greu accesibil datorită costurilor mari pe care le implică. Soluția este extrem de simplă și mai mult decât atât nu necesită costuri exorbitante. Atunci când natura ne oferă o grămadă de beneficii, noi nu putem decât să ne bucură și să profităm din plin. Așadar haideți să luăm din natură lucrurile care ne fac atât de bine!

Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *